Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
ápr 24 2008

a program

"Ha már elmegyek valami irodalmi rendezvényre, legalább a fejem is tömjék… valami maszlaggal!"

Dabas egykori szépségkirálynője


Nakérem. A pénteki rendezvénnyel kapcsolatban felmerült, hogy az alkoholfogyasztáson kívül mégis össze kéne hoznunk valami minimális programot. Először arra gondoltam, hogy a Könyvtáros Tezsvér által durván lehúzott, veszíts el egy könyvet akciót plagizálom, kötelező jellegű kötetbeszolgáltatásos svédasztal formájában. Szerencsére támadt egy ennél sokkal rosszabb ötlete a filmrendező haveromnak, akinek egyébként a Tündérgyár legolvasottabb posztja köszönhető. Lényeg az, hogy mindenki hozzon magával egy mondatot a kedvenc könyvéből. Lehet ez sajtpapíron, homlokra tetoválva, vagy bemagolás által megjegyezve, teljesen mindegy. Mi természetesen fel fogjuk használni ezeket a mondatokat, elsősorban emberiségellenes cselekedetek végrehajtása során ejtjük el őket, kvázi hamis bűnjelként, de ezzel ne is törődjetek.
    Beszélgetni is fogunk. Fő témánk a sci-fi lesz, aminek az apropóját sajnos Arthur C. Clarke halála szolgáltatja. Engem például az érdekel, hogy mennyit változott a műfaj az elmúlt 30-40 évben? 1973-ban, amikor születtem, mindenki szentül meg volt győződve róla, hogy az ezredfordulóra benépesül a naprendszer, fotonrakétákkal közlekedünk majd, és talán távoli rendszerekbe is eljutunk valami hipertér-trükk segítségével. Ehhez képest van nekünk egy kínkeservvel összehozott nemzetközi űrállomásunk, és talán húsz-harminc év múlva elindulhat az első ember a Marsra. Bizony, odalett a tudományos-fantasztikus irodalom néhány álma, és mostanában sokkal többen foglalkoznak – helyesen – a jövőbeni társadalmi problémákkal meg az ökológiai kérdésekkel. Gondoljatok bele, a mi lesz ötven év múlva? kérdésre milyen választ adott az Űrodesszia, és milyen történeteket hoznak össze mostanában az írók? Ennyit a téma felvezetésről.
    A helyszín ugye továbbra is a Reaktor Dinamó (Bp. IX. Tűzoltó u. 22.), időpont: Április 25, este nyolc óra. Büfé nincs, italt hozzatok. Aki nem teljesen érti, hogy milyen rendezvényről beszélek, nézze meg a blogot három-négy poszttal lejjebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://tundergyar.blog.hu/api/trackback/id/tr61440725

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Könyvesbloggerek, szevasztok! - Worldshots 2008.04.26. 13:48:34

[...]hányós-bloggertapizós irodalmi gálaestre” idézetet, ahogy azt a hirdetményen olvasni lehetett. Ezen túl vittem magammal némi sört és egy üveg[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása