Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
dec 29 2009

a szőke, nagymellű pultoslányokról

Csörög a telefonom, Zoltán hív a Tündérgyár vezetőségéből, hogy menjek már le az építkezésre, mert egy csávó engem keres. Eléggé megszeppent hangon hadarta ezt el, és hiába kérdeztem, nem bocsátkozott részletekbe. A pince vállban kicsit szűk volt a képen látható fiatalembernek, aki kedvesen üdvözölt egyébként, és elmondta, hogy a Harder Generation oldalon olvasott rólunk egy posztot, és lejött úgymond felajánlani a szolgálatait. Néztem nagyokat meg hümmögtem magamban, hogy mi egy kedves helyet szeretnénk csinálni, oda megnehogymá' lejöjjön egy rommá varrt benga nagy állat, de tovább beszélgettünk, és erősen megváltozott a véleményem. A Srácot Cziegler Andrásnak (ismertebb nevén: Gnoo) hívják, és ő üzemelti/zárja be éppen a Torpedo kávézót. Tett is egyből egy visszautasíthatatlan ajánlatot, hogy vigyünk el onnan mindent, amire szükségünk van, mert ő már csak egy búcsúbulit rendez szilveszterkor, aztán viszon'hallásra.
    Mivel ezen a helyet négyen csináljuk, legalább ötféle véleményünk van bármilyen kérdésről, és folyamatosan vitatkozunk. Egy dologban azonban teljes volt az egyetértés, hogy pultosnak nagymellű szőkét veszünk fel, aki mosolyog, domborít, és meg vannak érte őrülve a vendégek. Ahogy nyomta nekem a szöveget Gnoo, rájöttem, hogy mindez tévedés volt, mert pontosan egy olyan arca van szükségünk, mint ő. Tény, hogy simán megdumált az ember, de ezt is az ő javára írom, mert a Jedikhez hasonlóan én sem dőlök be az elmetrükköknek. Legalábbis általában. Hatalmas ember, hatalmas szív, hatalmas szöveg, ez az ő titka. Szilveszterkor már velünk is lesz, mert úgy döntöttünk, hogy a Torpedo záróbuliját összevonjuk a romokon táncolós szilveszterrel. Aki még jönni akar, az igen gyorsan kérjen meghívót, mert rengetegen jelentkeztek, és véges a keret.


dec 28 2009

táncolj a romokon!

Több olyan pillanat is volt az elmúlt három hónapban, amikor esélytelennek láttam az ügyet, de túl vagyunk a nehezén, szóval szeretném bejelenteni a "táncolj a romokon" fantázianevű szilveszteri bulinkat!
    Ezzel párhuzamosan elindult a tundergyar.hu oldal is, ami kifejezetten a kocsmával foglalkozik. Ott (és a facebookon, vagy az iwiwen) megtaláltok minden szükséges információt. Fontos, hogy a rendezvény ingyenes, de zártkörű, tehát meghívót kell rá kérni. Még fontosabb, hogy én leszek az egyik Dj, kivéve ha lehányom a keverőpultot, mert akkor Jó Vincent agyonver engem. Az is lehet persze, hogy a következő napokban megiszom a rám bízott velkámdrinket (Krupnik nevű lengyel csodacucc), akkor meg Dj Pacsi borítja rám a hangfalakat, szóval mindenképpen végem lesz, ne hagyjátok ki.

Tündérgyár az iwiwen>>
Facebook event>>
Lotterfeld Boholy a facebookon>>

    Jó szórakozást!


dec 26 2009

Kedves Krisz!

Szeretnék neked boldog születésnapot kívánni! Kicsit furcsának tartom, hogy az emberek ilyenkor téged baszogatnak, hogy vigyél nekik ajándékot, szóval én most nem kérek semmit. Sőt. Reggel egy röpke ima keretében javasoltam apádnak, hogy a három tenor mintájára rendezzen neked egy közös Michael Jackson, Freddie Mercury, Elvis Presley koncertet. Remélem nem linkelte el az öreg a dolgot, és élvezed a műsort.

Üdv:

Boholy


dec 19 2009

a csodák barlangja

Szeretnénk, ha a Tündérgyár egyedi hangulatú hely lenne, ezért nem kevés időt-energiát fektettem abba, hogy különleges tárgyak után nyomozzak. Így jutottam el egy önkormányzati raktárba, ahol az örökös nélkül elhalt emberek holmijait őrzik. Nem egy vidám hely, mert válogatás nélkül ide kerül minden, a képeslapoktól kezdve a járókeretekig, amik egy egész termet foglalnak el. Világítás az nem nagyon van, elemlámpával kell botorkálni a lomok között. Kicsit féltem is, hogy megharap egy zombi, de csak néhány öreg patkánnyal találkoztam, azok is eliszkoltak, ahogy rájuk világítottam. Ha valaki kommunista díszletek közt akarna horrorfilmet forgatni, annak ideális ez a raktár, mert az elmúlt hatvan év minden jelképe és státuszszimbóluma megtalálható itt. Egy barna ruhásszekrény mélyén pedig igazi csodát találtam: Ez kérem, egy harminc éves Tisza tornacipő, ami bontatlan gyári csomagolásban élte túl a rendszerváltást. Soha senki sem viselte előttem, ráadásul 43-as, ami pont jó a lábamra. Utoljára az acélbetétes Jettának örültem ennyire.


dec 18 2009

jellemző

Én: Nekem általában precíz csajaim voltak. Sőt a legjobb egy vérprecíz, rendmániás, ókonzervatív nő volt.
Ő: Miért?
Én: Azokat vonzom, úgy látszik.
Ő: De miért az a legjobb?
Én: Elképesztően jó segge volt...


dec 10 2009

Tündérgyár Kft.

Elmesélek egy igaz történetet:

A hatvanas években, amikor dúlt a hidegháború, nagyon főtt a feje az elvtársaknak. A kapitalisták tízezerszámra gyártották a tündéreket, míg a vasfüggönyön innen nem volt meg a szükséges technológia. A tündérgyártás minden kellékét COCOM-listára tették a gaz nyugatiak, ki kellett hát találni valamit. Persze szigorúan materialista alapon, mert az mégis hülyén nézett volna ki a kommunizmus kellős közepén, hogy varázslat segítségével állítanak elő egy terméket. Összedugták hát a fejüket a nagyokosok Moszkvában, és azt sütötték ki, hogy a szocialista tündér mechanikus alkatrészekből áll, nem kell ide semmilyen hókuszpókusz. Mivel a KGST-ben felosztották az országok közt a termelést, úgy határoztak, hogy nekünk, a legvidámabb barakknak kell megoldani a problémát. Nosza, össze is állt a Videoton, a Csepeli Vas és Fémmű, meg a Lemezárugyár, és létrehozták az I. sz. Tündér-összeszerelő üzemet Budapesten, a Tűzoltó u. 22-ben.
    A termelés zavartalanul folyt egészen a rendszerváltásig, amikor is privatizálták a céget. Az új tulajdonos próbálkozott egy darabig, de feladta végül és kihelyezte a gyártást Kínába. A Tündérgyár így elárvult és pusztulásnak indult. Néhány irányított szerencsés véletlennek köszönhetően megismertem Zoltánt, a komplexum jelenlegi gazdáját, aki mit sem sejtve a legendás hely múltjáról, raktárnak használta az egészet. Miután elmeséltem neki ezt a történetet, kutatásokba kezdtünk és rengeteg dokumentumot találtunk: Prototípus-alkatrészeket, gyártósor maradványokat, megrendelő és anyagigénylő lapokat, korabeli Népszava cikkeket, sőt még Híradó részleteket is előástunk az archívumból. Gondolkoztunk, hogy miképpen is lehetne tisztelegni a magyar tündérgyártás úttörői előtt, ezért azt a szerény célt tűztük ki magunk elé, hogy létrehozzuk itt Budapest legtutibb szórakozóhelyét, úgysincs a környéken semmi, mióta bezárt a Kulti meg a Almássy tér. Bevontuk a vállalkozásba Pacsorasz Viktort, akinek a blogom legolvasottabb posztja köszönhető, valamint a megatapló bloggercelebet, Vincentet, aki a hangtecnnikáért és a programokért fog felelni.

ÖRVENDEZZETEK, MERT MEGNYITJA KAPUIT A TÜNDÉRGYÁR!

    Várhatóan január közepén-végén leszünk kész teljesen, de szilveszterkor nyílt napot tart a vezetőség, szeretettel várjuk a gyárlátogatókat egy hatalmas bulira. Ömleni fog az alkohol, és neves művészek szórakoztatják a nagyérdeműt:

Dj Pacsi: zenbuddhista filodendron szett
Dj Boholy: zsilettpenge és tükörgömb szett
Dj Vixi: bárgyú dalok szett
Dj Gyűlölet: büntető szett

    Beugró nincs.

    Ha esetleg valakinek lapul néhány kordokumentum a fiókjában, vagy eredeti tündéralkatrészeket talált a padláson, feltétlenül vegye fel velünk a kapcsolatot, nagyon jó pénzt sok sört fizetünk az ereklyékért. Íme néhány kép a feltárási és restaurálási munkálatokról:


1: ilyen volt... 2: ...ilyen lett 3: megfáradt munkásember 4: lotterfeld gróf munkavédelmi zászlóval 5: péntek tizenhárom 6: a kortár sirodalom utolsó reménysége és a csiszolókorong


Celebriadó! Bevontunk néhány hírességet is a munkálatokba: Könyvtáros Tezsvér sittet lapátol. Rósz Gyuri és Rácz Pisti okosan néznek. Mindketten a Vidámpark, és az Ugatha Christie zenekarban játszanak.

Ha a Tündérgyárat újra akarjuk indítani, termékekere van szükségünk. A következő képsorozat az első magyar tündércastingon készült. Nincs még késő, tüdérlányok és tündérfiúk jelentkezését várjuk!

Rengetegen segítettek abban, hogy létrejöjjön ez a hely, mindenkinek igyekszem megköszönni a munkáját. Közülük mégis szeretném kiemelni a Szilvuplé Varieté legénységét, élükön Pápai Gáborral. Rengeteg szakmai tanáccsal és felszereléssel járultak hozzá, hogy ne akadjunk el a legelején. Nagyon sok időt vesződtek (és még fognak is) velünk, és végtelen türelemmel válaszoltak a butábbnál butább kérdéseinkre. Ahogy ők hozzánk állnak, az az üzleti fair play magasiskolája.


Szent Gábor elmélkedik és áldást oszt

Szevasztok, találkozunk szilveszterkor!


dec 04 2009

a banki ügyintéző esete a hétlábú pókkal

Ezt a zseniális levélváltást egy angol nyelvű blogon találtam*, forrás itt. Válságmenedzsment felsőfokon: Ha szorongatnak a hitelezőid, rajzolj nekik valami szépet!

Feladó: Jane Gilles
Címzett: David Thorne
Tárgy: Lejárt számlatartozás

Kedves David,

Cégünk nyilvántartása szerint önnek 233,95 dollár lejárt számlatartozása van. Ha már befizette az összeget, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot hét napon belül, és igazolja a tranzakciót.

Tisztelettel, Jane Gilles



Feladó: David Thorne
Címzett: Jane Gilles
Tárgy: Re: Lejárt számlatartozás

Kedves Jane!

Pénzem az momentán nincs, ezért küldök önöknek egy pókot ábrázoló rajzot. A grafika értékét 233,95 dollárra becsülöm. Remélem ez így megfelel önöknek.

Üdv, David




süti beállítások módosítása