Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
máj 04 2009

holokauszt-tagadás: én? malacot?!

A cigány biciklizik a faluban. Egy zsák van rákötve a vázra. Arra jár a rendőr és ráköszön:
    - Jó napot!
    A cigány felháborodottan válaszol:
    - Dehogy loptam én malacot!


Most meg azt találták ki nagy unalmukban az elvtársak, hogy nálunk is büntetni kellene a holokauszt-tagadást. Függetlenül attól, hogy ez egy teljesen kivitelezhetetlen projekt - hála az amerikai szervereken tárolt anyagoknak -, alapvető jogállami elveket is sért. Nem csak itt egyébként, hanem Németországban is, ahol már működik ilyen törvény. És most nem a szólásszabadságról van szó, hanem az önvádra kötelezés tilalmáról (1998 XIX/8 §).

"Senki sem kötelezhető arra, hogy önmagát terhelő vallomást tegyen, és önmaga ellen bizonyítékot szolgáltasson."

    Elmagyarázom, hogy jön ez ide: Ha egy racionális gondolkozású, épeszű embert komolyan érdekel egy téma, akkor a következőképpen jár el:

  • Keresztülrágja magát az összes elérhető anyagon anélkül, hogy szelektálna a nézőpontok között.
  • A megszerzett információk alapján véleményt alkot, először csak saját használatra.
  • Megnézi, hogy milyen források támasztják alá a véleményét, és melyek mondanak neki ellent.
  • Ha úgy ítéli meg, hogy az elméletét alátámasztó források hitelessége vitatott, csúsztatásokat és az összefüggésekből kiragadott részigazságokat tartalmaznak, korrigál.
  • Felvállalja a véleményét. Ha támadják, meg tudja védeni magát anélkül, hogy tényeket ferdítene el.


    Na, ez az a módszer, amivel lehetetlen eljutni a holokauszt-tagadásig. Sőt. Egyáltalán nem létezik olyan logikus gondolatmenet, aminek ez lenne a vége. Azok az emberek, akik azt hangoztatják, hogy a zsidó genocídium nem történt meg, simán hazudnak. Ők egyszerűen neonácik, és mivel jól tudják, hogy a világ civilizáltabb részén - nagyrészt a holokauszt miatt - nem számít szobatiszta hobbinak a zsidózás*, és aki a sarokba szarik ugye, az nem kap rétest estére, igyekeznek jobb színben feltüntetni magukat. Tagadnak. Nemúgyvót. Ha meg úgy volt, hát az sem úgy volt, mert Hitler pont nem nézett oda, amikor ez a diákcsíny történt, Szálasinak meg csuriban volt az ujja, miközben belelövette az embereket a Dunába. Persze-persze.
    A holokauszt-tagadók szellemileg és erkölcsileg azonosulnak a nácikkal, és kénytelenek osztozni a bűneikben. Ezért amit tesznek, nem más, mint a gyilkos védekezése, aki úgy igyekszik elkerülni az életfogytiglant, hogy tagad. Ehhez pedig joga van.
    Én jobban szeretném, ha mondanák tovább a magukét, mert így legalább szem előtt vannak. Tud rájuk figyelni a rendőrség és a nemzetbiztonság. A világon kismillió kártékony eszme terjed, és csak azért nem hisz mindenki a szcientológiában, a fényevésben meg a barguzini Petőfi Sándorban, mert az ember alapvetően nem hülye. Észreveszi, ha megpróbálják bepalizni.
    Sokan azt mondanák erre, hogy ez mind szép és jó, de a túlélőket és az ügyben érintett csoportokat érzékenyen érinti a holokauszt-tagadás. Erre meg annyit tudnék mondani, hogy a média nagy része alapból nem enged teret az ilyen nézeteknek, a közösség elleni uszítás pedig elég jól van szankcionálva. Simán meg lehetne oldani, hogy a fasiszták csak egymást szórakoztassák a hülyeségeikkel, ha a netezők jó része nem a kuruc.info-ból merítené a napi horror adagját. Ha olyan terméket kéne eladnom, amit speciálisan a liberális értelmiség vásárol, én egész biztos ott hirdetnék, mert ők teszik ki az olvasóközönség jó részét.
    Ezen kéne elgondolkozni.

*cigányozás, buzizás, románozás, magyarozás, szlovákozás, ízlés szerint


A bejegyzés trackback címe:

https://tundergyar.blog.hu/api/trackback/id/tr521101457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2009.05.04. 10:17:49

eloszor a torrentezes, most meg ez?
nem nyugszunk, mig seggbe nem rugnak?:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.04. 11:12:24

"Simán meg lehetne oldani, hogy a fasiszták csak egymást szórakoztassák a hülyeségeikkel, ha a netezők jó része nem a kuruc.info-ból merítené a napi horror adagját."

Egyet tetszem érteni ... én nem véletlenül nem olvasom.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.05.04. 12:05:56

Egy buktatója van a hogyan maradj normális? résznek: a holokauszt-megkérdőjelező/tagadó vonulatnál már korán előkerül az összeesküvés, mint táptalaj, és hogyezekneknemlehethinni; attól meg aztán elég egyoldalúvá válik a kutakodás ezen pályája.

Ami káros, hogy kérdezni és kutatni lehetne, sőt, kellene is, anélkül, hogy egyből belobogtatnák az újnáci lapot - mert akkor naná, hogy itt az ember szerint valami gebasz lesz. Miféle igazság az, ami nem tudja megvédeni önmagát?

twilight zone 2009.05.04. 22:15:12

az az érdekes, hogy jó-jó, persze, volt ez is. de például volt egy hiroshima. azzal nincsenek ilyen gondok, h "áh, dehogy dobtunk mi oda ilyen izét, hülye vagy?!"
szal ezek ketten, a japók meg az amerikaiak, valahogy felülemelkedtek a dolgon. pedig nem volt szép, na. csak azért valljuk be, a zsidók borzasztó bosszúszomjasak. legalább, mint a balkáni népek. és ráadásul minden sérelmüket hajlamosak tételesen egy szabad szemmel jól látható összegre átkonvertálni. hogy fizessél kárpótlást ÉS szégyeld magad.
sztem vagy-vagy.
a neonácik meg egyszerűen alkalmatlanok. evolúciós zsákutca.
csókollak, drága, egyébként iszol Te rendesen?!

symore 2009.05.05. 00:39:00

sokkal korrektebb meglátás mint a torrentellenes artisjusos elbaszott üzleti modell melletti kiállás. persze az gond lehet, hogy nem hordozza magában a tévedés lehetőségét (még ha vajmi kevés esély van rá). mind1...attól, hogy nem bölcs, még lehet okos:)

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2009.05.05. 10:09:28

@Lotterfeld Boholy:
a rugas a lenyeg... mindegy, hogy ki.
De mar tul van spilazva ez a kerdes itten kommentileg

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.05.05. 11:35:18

@symore:

"torrentellenes"

ja, és kapaellenes, mert fogadjunk, hogy tiltakozna, ha valaki megölne téged kapával. Fúj!

blö 2009.05.05. 16:00:27

Az megvan, amikor a végleteken túl felkészült és felhevült Demcsák Zsuzsa nekiszegezte a kérdést Dénes Balázs(TASZ)nak, hogyaszondja:
"Maga büntetné a holokausztot?"
És a csákó erre tényleg nem tudott mit lépni.
(TV2 videotár, Mokka, nem foglalkozom linkeléssel)

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.05.05. 18:44:13

@blö: jaja, nagyon kemény:

webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=394225

Dénes: Azt a részét érti a kérdésnek, hogy miért baj az, hogyha tartalom alapján szankcionáljuk valakinek a megnyilvánulásait?
Demcsák: Nem.
Dénes: Hát ez nem biztos, hogy engem minősít...

blö 2009.05.05. 20:00:28

Mmmmm. Lotterfeld Torrentellenes Boholy. Szép epitheton constans. Hókarú nyuszifüle.
süti beállítások módosítása