Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
ápr 05 2009

Xenu

Két kedvenc "tudományágam" van, a holokauszttagadás és a szcientológia. Hajlamos vagyok úgy beszélni, mintha mindenki konyítana ezekhez a szerencsére marginális, és kevés embert érintő témákhoz, de most kivételesen user friendly leszek, és írok egy rövid áttekintést:

    L. Ron Hubbard (1911-1986) amerikai sci-fi író volt, aki belefáradt az űroperákba, és jövedelmezőbb tevékenység után nézett. Írt egy könyvet Dianetika a mentális egészség modern tudománya címmel, amiben egyfajta lelki önsegítő terápiát adott közre. Megfelelő pszichiátriai képzettsége persze nem volt a dologhoz, de pótolta ezt a hiányosságot nem kevés fantáziával. Szakszavakat kreált, merített innen-onnan, aztán eladta az egészet, mint egy teljesen új filozófiát, ami majd forradalmasítja az elmetudományokat. A szakma rögtön ízekre szedte a dianetikát és áltudománynak nyilvánította, a nép viszont bekajálta, mint a Mónika Show-t, és sorban álltak az emberek az auditálásért. Nekem úgy a feléig sikerült elolvasnom, de aztán olyan szinten ömlött rám a hülyeség, hogy leraktam inkább. Meg kell hagyni, voltak jó meglátásai Hubbardnak, de kétlem, hogy ezek mind eredeti gondolatok lennének, egyébként meg nem kell felmagasztalni valakit azért, mert a hatszáz oldalból négy bekezdés nem egetverő ostobaság. A dianetika szerint például mesterséges altatásban, vagy egy balesetet követő sokkhatás alatt bekapcsol az ún. reaktív elme, amely nem asszociál, hanem mindent szó szerint értelmez és alkalmaz. Tehát ha egy vakbélműtétet hajtanak végre rajtad, és az asszisztens közben arról beszél, hogy hányingere van a bablevestől, akkor ez eltárolódik benned valahol, és te is undorodni fogsz tőle, bármennyire is imádtad odáig. Az egész irományt körüllengi az őrület diszkrét bája. Ijesztő, mint Veronika rajzai: Vicces persze, nagyon vicces, de mi van akkor, ha ezt komolyan gondolta? Akkor én nem szívesen találkoznék egy sötét utcában azzal az emberrel, aki ezt összehozta.
    Később Hubbard agyában kiégett még egy áramkör, és - nem utolsó sorban az adómentesség miatt - megalapította a szcientológia egyházat. Ez a dianetikát használja fel alapnak, de megfűszerezték egy csomó természetfeletti képességgel, amihez hozzájuthat az ügyfél, persze nem kevés papírpénzért. A világot is meg akarják menteni folyamatosan. Küzdenek a droghasználat, az elnyomás és a gyógyszeripar visszásságai ellen, legalábbis ők ezt állítják. Valójában az a trükk, hogy kitalálnak egy nemes célt, híres és elfogadott embereket igyekeznek az ügy mögé állítani, de valójában csak a szcientológiát, ezt a gyökér agymosó szektát próbálják legitimálni. Mivel nem a szcik bemutatása ennek a posztnak a célja, ezért lépjünk tovább. Akit bővebben érdekel a téma, annak itt van néhány link:

    a szcientológia egyház hivatalos oldala
    egy volt szcientológus blogja (különösen ajánlott)
    egy a "nemes" célok közül: drogmentes maraton

    A szcientológia nem úgy működik, hogy hívővé válsz, felveszel egy életformát, aztán ahhoz tartod magad, hanem iszonyat drága tanfolyamokat kell elvégezni. Az anyagok persze titkosak, szerzői jog védi őket, és jó sokáig nem is tudta a nagyközönség, hogy a vallás mélyebb rétegei milyen tanokon alapulnak. Aztán egy bírósági tárgyaláson kipattant a Xenu-sztori, és lett nagy muhaha, hogy ezek a csávók egy galaktikus bűnözőben hisznek, aki kicsinált egy halom bolygórendszert, és nekik (a szcientológusoknak) adatott az a megtiszteltetés, hogy a pusztítás után helyre tegyék a dolgokat. Visszaállítsák a rendet a világban, ésatöbbi habalaba...

    Lehet, hogy sokan utálni fognak emiatt, de szerintem a Hubbard életműből egyedül Xenu története ér valamit. Én ezt egy zseniális, és nagyon jól összerakott sztorinak tartom. El is mesélem, figyeljetek jól:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy csillagközi köztársaság, cirka hetvenötmillió évvel ezelőtt. Az emberek öltözete, gépjárművei, épületei nagyon hasonlítottak a miénkre. Sőt. Kísértetiesen hasonlítottak. A köztársaságot a Lojális Tisztviselők irányították, amelyet úgy kell elképzelni, mint egyfajta vének tanácsát. Egy Xenu nevű pszichiáter volt a góré, de le akarták váltani, mert kicsit megőrült, és az nem olyan hely volt ám, mint a mi parlamentünk, ahová beengednek minden félhülyét, aki képes végigcsinálni egy stand up comedyt. Xenu megneszelte a készülődést, és teljesen bekattant. Régóta dédelgetett terve volt, hogy megoldja a túlnépesedési problémát, most elérkezett ennek az ideje is. Valahogy összebratyizott a katonasággal, és hajtóvadászatot indított az összes élő ember után. Akit elkaptak, azt nem ölték meg azonnal, hanem berakták egy ládába, és lefagyasztották. Miután a polgári lakosságot kiikszelte, Xenu egymásra uszította a hadsereg különböző egységeit, és a végén csak ő meg a leghűségesebb katonái maradtak talpon. A lefagyasztott embereket bepakolták egy csomó űrrepülőgépbe, amik véletlenül úgy néztek ki, mint a DC-8-as, és elszállították őket ide, a Földre. A ládákat bedobálták a vulkánokba, aztán hidrogénbombával felrobbantották őket.
    Jó, mi?
    Xenu még nem végezte el ezzel a dolgát, mert tudta, hogy a lélek - a thetán - halhatatlan. Tartott tőle, hogy amikor a meggyilkolt emberek újjászületnek, emlékezni fognak rá, ezért valami mágneses csapdával elkapta a kiszabaduló lelkeket, és beterelte őket egy helyre, ahol 36 napon keresztül beteg, pszichopata vallási filmeket kellett nézniük szegényeknek. Aki olvasta a Gépnarancsot, az tudja, milyen kitűnő módszer ez az agymosásra. Miután letelt a kiszabott idő, szélnek eresztette a megnyomorodott tethánokat, akikből kiveszett minden alkotó és teremtő erő, tehát nem tudtak visszatérni az élet körforgásába. Xenu azért kicsit benézte, mert nem tudott végezni az összes emberrel, és a Lojális Tisztviselők közül is életben maradtak néhányan. Hamarosan elkapták, bebörtönözték, és a Földet mindenki nagy ívben elkerülte.
    Telt-múlt az idő, és ezen a bolygón is megjelent az értelmes élet. A háborúinkat, a ráksejtszerű életmódunkat, a nyomort, a bűnözést, és a szexuális perverziókat az okozza, hogy a Föld körzetében kószáló lelkek hatással vannak a cselekedeteinkre. Vannak halvány emlékeik az R6-ról (ez az a világ, ahol éltek), ezért mi tudat alatt vonzódunk azokhoz a szimbólumokhoz, amiket ők használtak, hasonló házakat építünk, ugyanúgy ruházkodunk, stb. A 36 órás agymosás viszont annyira tönkretette őket, hogy az alkotás helyett rombolásra és elnyomásra buzdítanak minket, tehát hiába lenne az ember eredendően jó, nem jut semmire, amíg meg nem oldja ezt a problémát. Ellenező esetben mi is kitermeljük a saját Xenunkat, aki a megfelelő technológia birtokában romba fogja dönteni ezt a civilizációt is. Ami Hitlernek nem jött össze, sikerülni fog a következőnek. Szóval a szcientológia szerint nagyon gyorsan meg kell menteni a bolygót, amire természetesen egyedül ők alkalmasak:)

    Ez a történetnek egy egyszerűsített verziója, ráadásul ki kellett töltenem néhány hézagot, mert az eredeti kissé homályos. Hubbard egyszer elmesélte az egészet. A fordítást itt olvashatjátok.

    Miért tartom én ezt egy jó sztorinak? Egy modern vallás nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy sokkal többet tudunk a világegyetemről, mint kétezer évvel ezelőtt. Nem a Föld az egyetlen bolygó, és nem valószínű, hogy az emberiség lenne az egyetlen értelmes életforma. A vallások jellemző momentuma, hogy az a hely, ahol élünk, valamiért nem jó. Jobb helyről jöttünk (judaizmus-kereszténység-iszlám), vagy jobb helyre megyünk (buddhizmus-hinduizmus-kereszténység-iszlám), de a földi életünkkel valami nem oké. Erre szerintem zseniális megoldás, hogy itt valami borzalmas dolog történt, amihez személy szerint semmi közünk, de nem tudunk szabadulni a hatásai alól. Olyan lehet ez, mintha ledózerolnák Auschwitz-Birkenaut, és építenének rajta egy lakóparkot. Képzeld el, hogy tudnál ott élni, szeretni, alkotni, miközben néha, szinte tudat alatt bevillan a krematóriumok képe. Kimész a parkba sétálni, és egy pillanatra szögesdrótnak látod a sövényeket. Csörög reggel az óra, és amikor felriadsz, géppisztollyal hadonászó katonákat látsz, pedig csak a feleséged az, egy kávéscsészével a kezében. Beleőrülnél, mondom.
    A legnagyobbat azon szoktak röhögni, hogy Hubbard szerint az űrrepülőgépek pont úgy néztek ki, mint a DC-8-as. "Na, a vén hülye még egy repülő csészealjat sem volt képes kitalálni."  Én végigolvastam az eredetit, szerintem pont logikus, hogy nem csillagrombolókkal jönnek, ugyanis mi vagyunk azok, akik azt a távoli civilizációt másolják, tehát a hasonlóság abszolút nem a véletlen műve.

    Persze nem csak a technológiát, hanem a jelképeket is másoljuk. Az embereknek van egy nagyon furcsa és érthetetlen vonzódása a szimbólumokhoz. A kereszt, a dávidcsillag, a pentagram és társaik Hubbard szerint szintén az R6-ról származnak, de teljesen más volt a rendeltetésük. Hogy mi, arra már nem emlékszünk, de a képek valahogy belénk vannak égetve, és használjuk őket, igazából teljesen ész nélkül.

    Mindezzel nem a szcientológiát akartam védeni, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a Xenu-sztori önmagában nem rossz. Ha Hubbard normálisan kidolgozta volna, és nem áll neki vallást alapítani, ebből az ötletből kerekedett volna akkora őrület, mint a Csillagok Háborújából, vagy a Mátrixból...

    ...és mindkettő többet hozott a konyhára, mint amennyit a hívőkről valaha is le lehet húzni.


A bejegyzés trackback címe:

https://tundergyar.blog.hu/api/trackback/id/tr331048061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lolperec 2009.04.05. 22:26:17

hát sztem az uccsó mondattal erősen tévedsz..
a hit (vagy beetetett agybaj) sokkal erősebb mint egy mánia..
tehát aki sci annak a gyereke is az lesz stb..
a te unokád már a bölcsiben megnézi és jót nevet a csillagok háborúján..
de az is lehet, hog tévedek.. jobb lenne, ha a sci kopna el.. :)

zsoci 2009.04.05. 22:34:12

Nem is a story a gáz a sci-ben hanem az rendeteg baromság amit a tagok fejébe töltenek.

Hackbard Celine 2009.04.05. 22:38:06

Ajánlott még a South Park szcientológia epizód.
A Xenu csak egy fedősztori, ettől habókos sci-fi rajongók társaságának tűnik az "Egyház", mert ártalmatan marhaságnak látszik, amin minden értelmes ember nevet egyet.
Még hogy jó sztori - milliókat fosztanak ki nap mint nap és tízezreket dolgoztatnak rabszolgaként a Sea Orgokban.
Semmit nem látsz, csak a mesterségesen felkínált felszínt, ami pont a hozzád hasonlóknak szól - ostoba blogbejegyzés, kár volt érte.

tripanek (törölt) 2009.04.05. 22:44:19

Ebből a sok szarságból egy dolog tényleg tuti, márpedig az alábbi érv:

"Ugyan nem tudjuk, miért, de vonzódunk X dologhoz. Ami logikus, hiszen Y bolygón is ezek vettek körül, tehát Y bolygóról származunk."

M e g c á f o l h a t a t l a n !

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.04.05. 22:53:46

Zavaros ez az egész szci dolog. A Xenu sztori nincs még megfilmesítve?

Reformer 2009.04.05. 22:58:19

@immortalis: nincs, de novellát már írt belőle Hubbard, sőt forgatókönyvet is Revolt in the Stars címmel.

Bővebben itt:
en.wikipedia.org/wiki/Revolt_in_the_Stars

Innen meg lejön PDF-ben:
secure.wikileaks.org/wiki/Scientology_cult_"Revolt_in_the_stars"_(circa_1975)

Mindfield 2009.04.05. 23:02:13

Látszik, hogy Hubbard is komcsi-ellenes volt, Xenu alakjában Lenint képzelte el.

Hackbard Celine 2009.04.05. 23:19:36

@immortalis: Nem zavaros. Ha rászánsz két-három évet, simán kibogozhatod és összeáll a kép. Ötven évig dolgoztak rajta, hogy ne szánd rá ezt az időt és kívülállóként csak a felszínt kapirgáld. Akit behúztak annak meg már mindegy.
Mentális kondicionálás, megfélemlítés, kognitív disszonancia. Nagyjából ezeken alapul egy végtelenül kifinomult bezúzós-lehúzós rendszerben. Jobban teszed ha nem akarod mélyebben megismerni, csak veszíthetsz.

Psyman 2009.04.05. 23:55:16

Az utolsó megállapításra ne legyen mérget a cikkíró. Hubbard elég jól kereshet...

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.04.06. 00:07:22

@Hackbard Celine: az a durva, hogy ez nem fedősztori. nem kevés ideig titkolták...

hvuk 2009.04.06. 00:23:19

""Na, a vén hülye még egy repülő csészealjat sem volt képes kitalálni." Én végigolvastam az eredetit, szerintem pont logikus, hogy nem csillagrombolókkal jönnek, ugyanis mi vagyunk azok, akik azt a távoli civilizációt másolják, tehát a hasonlóság abszolút nem a véletlen műve."

Hát pedig a vén hülye tényleg nem tudott még egy csészealjat sem kitalálni. Az egész sztori tele van az 40-es - 50-es évek sci-fi sablonjaival. Akkoriban volt divat az űrhajókat szárnyakkal elképzelni. Most őszintén minek a világűrbe szárny? Igen, az űrsiklóknak van, de nekik azért kell, mert a légkörbe visszatéréskor a végén repülőként szállnak le. De a világűrben nincs légkör, ergo a szárnynak sincs semmi haszna.

Hasonlóan az "autóik olyanok mint az 50-es évek autói" is hülyeség. Már a Ford T-modell sem volt olyan a 20-as években mint az 50-es évek autói, de ugyanez igaz a mai autókra is. Vajon 50 vagy 100 év múlva mennyire lesznek mások az autók mint ma?

Szóval sajnos még a sztori sem jó. Ettől még Hubbard zseni volt, de Hitler és Sztálin is az volt.

Hackbard Celine 2009.04.06. 00:41:32

@Lotterfeld Boholy: Pont erről beszélek, hogy elhiszed. Ez egy kamuflázs. Elterelik a figyelmet a lényegről.
Az OT szintű anyagoknak a felét nem értenéd még magyarul se, annyira belterjes a szci szleng.

viks 2009.04.06. 01:17:53

Jó irás volt gratulálok - jókat nevettem rajta .D

Mostanában elszaporodtak a blogok, ahol maga az iró sem nagyon érti meg magát és a hozzászólók is finoman szólva absztraktba mennek el.

Üde folt.

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.04.06. 01:27:41

jo a poszt nagyon, de én csak arra lennék kiváncsi, hogy oké teszem azt ez az egyigazvallás, de Hubbard, hogy ismerte a történetet ilyen jól, ha senkisem emlékezhet rá, csak foltokban?i

zdanee 2009.04.06. 01:49:51

Erre csak Orson Scott Card 'Heal Thyself' cimu novellajaval tudnek valaszolni, ami szerintem a maga kb 4 oldalas terjedelmevel is siman veri Hubbard gyenge scifi-lazalmait.

szögedi 2009.04.06. 04:45:16

Lehet hogy Xenu csak egy olyan stoppos volt, aki nem olvasta a Galaxis Utikalauzt,és rossz helyen szállt ki.
Még jó hogy a delfineket itthagyta...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.04.06. 07:35:24

XENU él!!

ez meg egy uncsi poszt, ki nem hallotta már ezerszer..

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.04.06. 07:47:01

mellesleg úgy látom neked agyadra ment a zsidó propaganda.. az ilyen jellegű frusztrációddal igazán nem kellene az olvasókat zaklatni..

Kalmár 2009.04.06. 08:02:12

Kicsit sajnálom, hogy a Bajnai helyett nem jutott eszükbe Xenu.....
Az asztán tud megszorítani.

sprenczl 2009.04.06. 08:16:57

Ez egy felületes poszt, megpróbál komolytalankodni egy sajnálatosan komoly és veszélyes szervezet hülyeségével.

Énbagoly 2009.04.06. 08:17:10

Hát ez jólesett így reggelre. :-)
Csak aztán nehogy kinőljék magukat a szcientológusok...
A kereszténység is csak egy szekta volt 2000 éve.

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.04.06. 08:20:34

@sprenczl: szerintem érthető voltam. én egy sci-fi sztoriról beszéltem, nem a szcientológiáról általában.

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.04.06. 08:22:22

@Bukowszky: a kis kezeddel húzogasd inkább a fitymádat, nem kell ide faszságokat kommentelni.

mojszika 2009.04.06. 08:26:50

Na az utolsó mondat biztos, hogy nem igaz....

Aston Kanál 2009.04.06. 09:21:51

Jó írás. Abban én sem vagyok biztos, hogy bármilyen franchiseban nagyobb pénz lenne, mint az egyházalapításban, de a többi helytálló. A stílus pedig nekem bejön.

Ja, és gratuláljunk Bukowskynak, amiért egy sci-fi íróról szóló cikk kommentjeiben első - és eddig egyetlenként - zsidózott. Azt hiszem, nem méltó a nickjére.

sayer (törölt) · http://angellilith.wordpress.com/ 2009.04.06. 09:41:22

Azért ennek a Hubbardnak van egy darab(!) használható könyve. Nem tudom a címét, de valami önelemzés féle. A Dianetika engem is kiütött, meg még olvastam egy párat, a címükre már nem emlékszem.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2009.04.06. 10:43:46

@Aston Kanál: pislants rá Bukowszky aktivitására (katt a nevére), tudhatod, hogy ahol csak megfordul, oda odaböffent valami ilyesmit.

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2009.04.06. 11:36:02

Sci kipipalva, most jojjon a holokausztagados... verszagra gyul az eji vad!

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.04.06. 11:50:29

Ez az, nagystílű dolog kommenteket törölni, csak így tovább!

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2009.04.06. 19:00:05

@haveavoice: Ha jól tudom Hubbard úgy magyarázza ezt, hogy egyszer halálközeli állapotba került és átkelt egy "tűzfalon" ami mögött megtalálta az igazságot. Nem hivatalos életrajzok szerint ez a halálközeli állapot nem volt más mint egy mélyaltatás.

@Reformer: Jól mondom?

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.04.06. 19:08:08

@Aran-ka: holokausztos poszt nem lesz. nem ér annyit a látogatottság, hogy ideszokjanak a szefósok...

66th Zealot platoon 2009.04.06. 20:15:39

Hello!

Halalosan unom mar Hubbardot es az enyhen seggfej haverjait.
Viszont e blog csak most kerult a szeme ele, atneztem, olvasgattam es nagyon orulok, egybol mentem is el a kedvenc blogok koze.
Pa pa

Fekete Sámuel 2009.04.07. 02:26:40

Na ja. Én részben azért kezdtem el barátkozni a szcivel, mert csupa olyan nyomorult, alulművelt, agymosott dilettánst láttam fröcsögni rá, mint ez a tündérgyár user.

Fekete Sámuel 2009.04.07. 02:29:54

hvuk: például gravitációs hullámok alakításához is kellhet szárnyformájú eszköz. Az ő DC-8-asaik nem a levegőt alakították, hanem a gravitonáramlásokat szabályozták Casimir-effektussal. Ehhez olyan kvantumgravitációs eszköz kell, aminek a szárnyforma a legoptimálisabb - hasonlóképp ahhoz, ahogy a szembejövő levegő áramát is szárnyformával lehet felhajtóerővé konvertálni. De az egyezés puszta véletlen.

Na? Most elégedett hülye vagy?

Mouth Hero 2009.04.07. 08:17:59

@Pszientológus: Hogy pont egy szci mondja valakire, hogy "agymosott"...

LOL

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.04.07. 08:23:19

pszientológus barátunk erről beszél:

casimir effektus: bajnok.web.elte.hu/Casimir.html

graviton: hu.wikipedia.org/wiki/Graviton

amint látható, a két dolognak semmi köze egymáshoz, pláne nem egy űrrepülőgép meghajtásához.

ne kommentelj ide még egyszer pszientológus, mert kitiltalak.

blö 2009.04.07. 08:49:06

Ez szép startrekes hozzászólás volt. Bár nem tudom, hogy egy hétköznapi felvetésre miért kell a bozonikus húrelmélet hadovával válaszolni.
Azért Dc-8, mert az ismerős. Mégse mondhatta az A380-ast. Akkor még nem vót.
Azért az ötvenes évek, mert azt ismerték az emberek. Ha most csinálná meg, akkor a nyolcvanas évekbe helyezné, ahol is, Xenu halványlila, feltűrt ujjú zakóban rohangálna.
Ja, Casimir-effektus. Szerintem Jézus ezért tudott a vízen járni. Vagy molnárpoloska volt. Igazándiból.
"Worf! Neurínósugárzás balról! Jajj, gyors müon részecskék!"

ThufirHawat 2009.04.07. 14:45:14

Ne felejcsük el kéremszépen, hogy Xenu él, és egy soha le nem merülő elem által táplált energia-csapdában raboskodik. Bizonyám, bizonyám! Szóval tessék félni, mer mi van, ha mégis lemerül? Megyünk a vulkánba. Lefagyasztva, ráadásul.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.04.07. 22:44:30

@Pszientológus:

Ejnye-bejnye kispajtás, fizikából elégtelen!

Már húsz éve bebizonyították neves elméleti fizikusok, hogy a gravitonhullámok csillapításához az elipszis alakzat a leghatékonyabb megoldás. A gyakorlati eredmények pont egy éve "jöttek", amikor a Betelgeuse műhold antigravitációs kísérleteit kielemezték.

Tehát a szárnyforma egyenesen kerülendő, ha nem akarsz a "fermilabi nagy ütközési zóna" nevű jelenséggel találkozni.

Hovatovább az elipszis alakzat már csak azért is hatékonyabb a többihez képest, mert az optikai atomfizika főtétele kimondja, hogy ha ollóval akarod kiszedni szemedből a szálkát, akkor könnyen elmegy a kép, hülyegyerek.

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.04.07. 22:50:13

@Félkupica_Fehér_Főnök: neked sok sör jár az utolsó mondatért. el is loptam gyorsan! :)

blö 2009.04.08. 08:16:02

ThufirHawat. Tegnap óta gyomoridegem van.

Devil 2009.04.08. 16:36:15

@hvuk: Ja, par evezredig autok sem voltak :) Persze voltak a tortenelmi idokben is loval hajtott kocsik. Azok meg annyira hasonlitottak am az 50-es evek automonstrumaira hogy na!

Devil 2009.04.08. 20:26:32

@Pszientológus: Na ja. Én részben azért kezdtem el foglalkozni a szci kritizalasaval, mert csupa olyan nyomorult, alulművelt, agymosott dilettánst láttam baratkozni vele, vagy epp aktivan reszt venni benne, mint te.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.04.09. 13:39:43

@Lotterfeld Boholy: be fogom hajtani, este küldöm a provident -ügynökömet

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.04.09. 22:42:11

@Félkupica_Fehér_Főnök: többet vártam tőled, batman! a munkásaim keresztbe lenyelnek egy szimpla kis ügynököt!
süti beállítások módosítása