Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
feb 22 2008

az alig élő halott

Nem is olyan régen tettem egy elhamarkodott kijelentést, miszerint az ismert energiavámpír fajták közül legveszélyesebb az arcnélküli ember. A legújabb kutatásaim során bebizonyosodott, hogy létezik ennél borzalmasabb archetípus, amit alig élő halottnak neveztem el. Aki olvasta az Isten könnyei című novellát, az bizonyára emlékszik rá, hogy ezt a kifejezést ott egy betegségre használtam, amikor a páciens elevenen szétrohad, de az energiavámpír-terminológiában természetesen ez emocionálisan értendő.

    Az alig élő halottnak nincs lelke. Érzelmileg nulla.
    Hulla.
    Amikor először találkozol vele, átnéz rajtad, mintha nem is léteznél, de közben gondosan felméri a paramétereidet. Ha úgy ítéli meg, hogy be lehet téged tuszkolni a szíve helyén tátongó, ember alakú semmibe, akkor nyugodtan elköszönhetsz a következő öt-tíz évedtől. Hasonlóan az arc nélküli emberhez, az alig élő halott is téged állít a világmindenség középpontjába, de ő nem utánozni kezd, hanem mindenféle kunsztokkal áll elő. Azért lehetetlen védekezni ellene, mert Isten úgy kompenzálta nála az emberi érzelmek hiányát, hogy bizonyos területeken kiemelkedő teljesítményre képes. Az alig élő halott gyönyörűen zongorázik, gyöngyöt fűz, táncol, fest, vagy éppen szívbe markoló verseket ír. Mindezt olyan zseniálisan és hitelesen csinálja, mintha valóban képes lenne szeretni téged, mintha a mosolyod csalogatná elő a dalait, pedig csak fázik belül, retteg az abszolút nulla foktól. Önmagán kívül semmi sem érdekli, te is csak egy tétel vagy, ami feltétlenül szükséges a komfortérzetéhez. Teljesen lényegtelen számára, hogy ki vagy, mit gondolsz a világról, mi tesz téged boldoggá, vagy mi az, amitől irtózol. Te vagy az anyag, ami függőséget idéz elő nála. Ha nem találkozol vele két napig, elvonási tüneteket produkál. Rád telepszik, követ mindenhová, és egyfolytában tapogat. Előbb-utóbb úgy érzed, bárhova is tekintesz a világba, mindenhol az ő nyomasztó szerelmesleveleit látod.
    Ha szabadulni próbálsz tőle, őrjöngeni kezd. Fenyegetőzik gyilkossággal és öngyilkossággal, bedobja kővel az ablakodat, kiszúrja a kocsid kerekét, extrém esetben rád gyújtja a házat. Jellemzően az ilyenekből lesznek az iskolákban, szupermarketekben lövöldöző ámokfutók.

    Idáig arról az esetről volt szó, amikor az alig élő halott érdeklődésének középpontjába kerülsz, de járhatsz sokkal rosszabbul is. Mivel remekül álcázza magát, nem veszed észre, hogy nem ember, csak egy nyomorék zombi, és elkövetheted azt a hibát, hogy beleszeretsz. Nem fog visszautasítani, hiszen neki is megvannak a testi szükségletei, de bárhogy is próbálsz hozzá közel férkőzni, mindenütt falakba ütközöl. Ö nem beszél a gondolatairól, mert nem értenéd, Ő nem kíváncsi a barátaidra, mert zárkózott, Ő nem tesz meg neked ezt-azt az ágyban, mert mindent azért mégsem lehet. Ő ilyen, mondja és megvonja a vállát. Szabadságot, életteret követel magának, és aljas módon nem hazudik. Simán bemondja, hogy a hétvégét XY nyunyikával tölti, mert Neki szüksége van a változatosságra. Te pedig semmit sem tehetsz, hiszen szereted, legfeljebb csapkodhatsz a lakásban és lefejelheted a tükröt. Amikor végre kiüvöltözted magad, és reszkető hangon megpróbálod neki elmagyarázni, hogy talán egy élő emberi lényt mégsem kellene porig alázni, csak néz rád bután és fogalma sincs, miről beszélsz. Hiszen Ő jó hozzád, Ő odafigyel. Igazán nem mondhatod, hogy az utolsó vagy nála a sorban, egyszer még kávét is főzött neked reggel. Persze akkor sem tudta, hogy nem cukorral iszod, hanem édesítővel, de hát mekkora gesztus ez ahhoz képest, hogy becsúszott nála egy-két kóbor numera!

    Ha netán összehozott a sors egy alig élő halottal, egyet tehetsz: Veszel egy nagyon nagy üveget, ami tele van alkoholtartalmú folyadékkal. Ezt elfogyasztod, bőgve teleokádod a vécét, aztán másnap eltemeted magadban őt, és végre mindenki a helyére kerül.

(a bejegyzés eredeti dátuma: 2007.12.16.)

A bejegyzés trackback címe:

https://tundergyar.blog.hu/api/trackback/id/tr72349989

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A mártír 2010.01.31. 12:24:08

Van egy titkos tudomány: az energiavámpírológia. Azért olyan titkos, mert jeles képviselőit csillagfényes éjszakákon rendre elrabolták az energiavámpírok, és titkos kísérleteket végeztek velük - a tudósok persze mindent elfeledtek, és így már nem tudtá...

Trackback: Propeller 2008.07.23. 14:47:09

az alig élő halottNem is olyan régen tettem egy elhamarkodott kijelentést, miszerint az ismert energiavámpír fajták közül legveszélyesebb az [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása