Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
feb 19 2008

Aranka Evangéliuma

Lehet, hogy írni fogok még egy regényt – vagy inkább olyasmit –, ami a vallással foglalkozik. A címe: Bibliai szemelvények, történeti áttekintés és feladatgyűjtemény. Ez tulajdonképpen egy gimnáziumi tankönyv a jövőből. Nyolcezer év múlva fogják kiadni, Jézus tízezredik születésnapja alkalmából.
    Az előszóban felhívjuk a 14-16 éves tanulók figyelmét, hogy ismételjék át az általános iskolában tanult három Ószövetséget. Az elsőt, amelyik a zsidókkal foglalkozik, a másodikat, amit az Apostolok tanítványai írtak Jézusról, és a harmadikat, ami Krisztusnak egy elég gyenge próbálkozása volt a biológiai háború idején, hogy megcáfolja az előző kettő téves állításait. Itt emlékeztetjük az ifjakat a teológiai vitákra, amik az iromány megjelenését kísérték. XIV. Antikrisztus, aki ekkorra már elvégezte a Katolikus Egyház pénzügyi és strukturális reformját, dilettáns munkának bélyegezte az írást, de végül szánalomból bevették a Kánonba.
    Tankönyvünk a negyedik Ószövetséggel foglalkozik. Természetesen mindenki tudja, hogy azért nem használják többé az Újszövetség elnevezést, mert Isten grafomán, újabb és újabb iratokkal bombázza az emberiséget, ezért néhány ezer éven belül úgyis el fognak avulni az éppen aktuális elméletei.
    A negyedik Ószövetséget Hoffenbauer Aranka (Hoffenbauer Grünvald, a XXXIV. század legmegbecsültebb tájképhamisítójának leánya) jegyzi, akinek egy délután megjelent Isten angyala, de ő nem állt vele szóba. Az Úr, különböző megtestesülésekkel próbálkozott, végül a Márványbánya Ármánya című népszerű sorozat főhősének a bőrébe bújva végre sikerült Aranka kegyeibe férkőznie. Miután a hölgy a kegyei közt tartotta egy hosszú hétvégén keresztül, Isten végre rátérhetett a közlendőjére. Elérkezettnek látta az időt, hogy az emberiség meghódítsa az Univerzumot, és kinyilatkoztatta az Egyesített Térelmélet megfejtését. Ennek segítségével olyan űrhajók épültek, amik végre lepipálhatták azt a szerény sebességet, amire a fénysugár képes. Aranka Evangéliumát a szűkebb és tágabb rokonsága titkos zsidó iratnak nyilvánította. Nem tették közkinccsé az új technológiát, hanem nagyhirtelen lebontották Jeruzsálemet, Tel-Avivot meg az összes fontosabb várost, és kövenként újjáépítették, a Jahve naprendszerben található Izrael bolygón, ahova nyomban átköltözött az egész kompánia.
    A föld lakossága ekkor fellélegzett egy rövid időre, mert megszabadultak a zsidóktól, és nem kellett újra bekapcsolni az áramot Birkenauban, pedig már nagyon érett nekik. Beárnyékolta az örömöt, hogy a bibsik magukkal vitték többek közt a Dávid-szobrot, Thomass Mann valamennyi könyvét és kéziratát, de még az Általános és Speciális Relativitáselméletből sem maradt egy árva példány a földön. Köszönhetően annak, hogy a zsidók az összes szellemi terméküket bepakoltak azokba ormótlan, büdösbogár-szerű űrhajókba, a civilizáció gyorsan hanyatlásnak indult. Beköszöntött a második középkor, amit a krízis megoldására tett kísérletek csak tovább súlyosbítottak. A nagyhatalmak vezetői úgy érezték, hogy súlyos titkok vannak elrejtve a valamikori Izrael állam területén, amiből persze háború lett. A sokadik háború a földnek egy olyan pontjáért, ahol tüskebokron kívül az égvilágon semmi sem terem meg magától, nincs olaj, nincs szén, csak jó nagydarab kövek. Atomfegyvereket a szükséges ismeretek hiányában nem tudtak bevetni, de – elősegítve a világbékét – a hagyományos arzenált az utolsó rakétáig kilőtték a célterületre, aminek következtében most a Koponyák hegyének helyén akkora kráter tátong, amihez képest a Holt-tenger gilisztásgödör.
    Minden maradt volna ennyiben, ha Izrael bolygó lakossága nem kerül néhány száz év alatt identitásválságba. A különlegesség, szentség és választott nép fogalmaknak csak valamiféle összehasonlításban van értelme, ezért kezdtek ők is hétköznapi problémákkal küszködő unalmas emberekké válni azon a távoli égitesten. Nem volt kinek hencegni a nagy eszükkel, ezért nyitottak egy nagykövetséget a földön, valamint nagylelkűen közzétették az Egyesített Térelméletet, így néhány évtized alatt benépesült a galaxis. Hamarosan visszazökkent minden a régi kerékvágásba, és elkezdhettek morgolódni az emberek, hogy az összes naprendszer kommunikációs csatornáit és bankrendszerét a zsidók ellenőrzik. Ekkoriban kezdte járni a híres mondás: Idegen bolygón sose állj szóba az első emberrel, aki szembejön. Tuti, hogy zsidó.
    Aranka Evangéliuma megjövendölte, ami azóta be is következett, miszerint Jézus néhány ezer évenként reinkarnálódni fog, és addig ügyeskedik, amíg valaki meg nem öli. Kiemelt tananyagként szerepel a 6317-ben történt eset, amikor Jézus a legcsúfosabb módon végezte be földi életét. Özv. Kovácsné Galapágosz Izabella, Krisztusra uszította Ofélia névre hallgató tizenkét éves keverék tacskóját, abbéli felháborodásban, hogy közvetlenül az ablaka alatt szónokol, és nem hallja tőle a Radio Mariját. Az állat, miközben Jézus felé rohant, szívinfarktust kapott, és kimúlt. A Katolikus Liga helyszínen tartózkodó tagjai ekkor kapva az alkalmon, hogy mindenki a tetemmel van elfoglalva, Jézust a szomszédos építkezéshez tartozó ideiglenes vécébe zárták, majd megfeledkeztek róla. Még azon az éjjelen egy eltévedt tornádó felkapta az árnyékszéket, és darabokra törte egy izraelita temető ravatalozójának falán. Krisztus persze három nap múlva feltámadt, de annyira fertelmes bűzt árasztott magából, hogy a tanítványai szertefutottak ahelyett, hogy szokás szerint meghallgassák az utolsó intelmeit meg az aktuális végítélet-vízióját. Alighanem ekkor őrült meg, mert a legközelebbi esedékes újraszületése során azzal kezdte a munkásságát, hogy felrobbantotta a Szent Péter Bazilikát, és a romokból épphogy kilátszó főoltáron tartott egy összefüggéstelen szavakból álló szónoklatot, mielőtt lelőtték.
    Az eset óta minden polgár tudja, hogy mi a teendő, ha véletlenül összeakad Krisztussal: semmiképp se hagyjuk beszélni, mert a kövekből is képes magának híveket támasztani. Ne próbálkozzunk a fizikai megsemmisítésével sem, mert csak egy újabb feltámadást kockáztatunk. Azonnal hívjuk ki a rendőrséget, nekik erre speciálisan képzett alakulataik vannak, altatólövedékkel elkábítják, és egy különleges pszichiátriai intézetbe szállítják, ahol nem tud kárt tenni magában. Itt élete végéig mesterségesen táplálják, hogy természetes halállal távozzon az életből. Aranka Evangéliuma szerint ez az egyetlen módszer arra, hogy örökre megszabaduljon tőle az emberiség.

    Jó sztori, csak még bele kéne venni a Mohamedánokat. Alakul az életművem. Szívós munkával talán elérhetem, hogy mind a három vallás kiátkoz.

(a bejegyzés eredeti dátuma: 2007.06.29.)

A bejegyzés trackback címe:

https://tundergyar.blog.hu/api/trackback/id/tr64345819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blö 2008.02.20. 10:10:22

Ezt a szöveget már a múltkor is nagyon szerettem.
Ismered Czakó Gábor\Eufemia c. könyvét?
A szerző azóta többször megőrült, de a fenti, valamint a Luca néni feltámadása, korszakos mű. Mielőtt nekiülsz a Bibliai szemelvényeknek még olvasd el.

Más.
Bogdán István\Őfelsége magánnyomozója?
mint mese.

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2008.02.20. 10:22:51

Nem, ezek sajnos nem voltak meg. "a szerző azóta többször megőrült" hehehhehhheee:)
süti beállítások módosítása