Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
feb 28 2009

jellemző

Ő: ...és akkor eladtunk mindent vidéken. Úgy lett ez a nyolcadik kerületi lakás, hogy ráböktem egy Budapest térkép közepére, hogy ott akarok lakni. Feljöttem, aztán néztem nagyokat, hogy itt még több varnyú van, mint nálunk a faluban.
Én: Varjú?! Én sose láttam errefelé varjút!
Ő: Jaj, hát nem olyan varnyak! Azokról a kis feketékről beszélek, akik erőspaprikát árulnak az aluljáróban...


feb 26 2009

kárpátok gyűrűjéből get a free bird

Éreztem én, hogy a Google Transalate jó lesz még valamire. Mert fordításra ugye alkalmatlan, viszont játszani nagyon jól lehet vele. Van ugye ez a dalszöveg az István a Királyból:

Magyarok! Férfiak és asszonyok!
Hallgassátok Koppány vezért!

Nem kérdem én, anyád hol szült világra
Nem kérdem én, apád ki volt
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva:
Rabok legyünk vagy szabadok?

Nem kérdem én, meddig tűrjük a sorsunk
Lehetnénk új honfoglalók
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva:
Rabok legyünk vagy szabadok?

Szállj fel a csillagokba
Szél könnyű szárnyán szállj
Kárpátok gyűrűjéből
Szállj fel szabad madár


ezt lefordítottam norvégra:


feb 24 2009

írónak fiatal, öngyilkosnak öreg...

...ezért fogta magát egy haverom, és kiment egy évre Indiába, hogy ott angolt tanítson a gyerekeknek. Egyelőre nem falták fel a patkányok, sőt lassan internet is lesz a lakásában, úgyhogy olvasgassátok csak a blogját. Asszem most elkezdek repülőjegyre gyűjteni!

Hidd el, ez Delhi!


feb 22 2009

boholyovics proletár egy munkanapja

Ha az ember fizetésemelést akar kérni, körültekintően kell megválasztani az időpontot. Úgy terveztem, reggel hét körül próbálkozom, mert akkor még a főnököm, az utolsó magyar polihisztor nem kávézott be rendesen. Ilyenkor - gondoltam én - simán van esély rá, hogy elveszik az általam felépített logikai útvesztőben, és bedől az elmetrükkjeimnek. Ehhez képest, amikor felvezettem a sztorit, sunyin megkérdezte, hogy mennyi sört szoktam inni? Hármat, mondom, de mivel nem sörözöm minden nap, lemehet az átlag akár kettőre is. Jó-jó, és kerekített egyből egy akkora történetet, ami elért Bukaresttől Kőbánya felsőig. Nekiállt oltogatni, hogy majd szerez nekem NAGYON olcsó sört, amivel éves szinten százezreket takaríthatok meg. Ezt a tengernyi pénzt pedig arra költhetem, amire akarom, és innentől nincs is szükség semmiféle emelésre. Elég nehezen értette meg, hogy a fogyasztói kosaramat szeretném önállóan menedzselni, az ő dolga mindössze a szükséges pénzeszközök biztosítása. Mintegy másfél órai alkudozás után megállapodtunk - boltban, középárfolyamon - egy havi ötven sör nagyságrendű bérfejlesztésben. Juhé!
    Délután trakrorgumit kellett szállítanom, ugyanis ennek a vállalkozásnak ez a specialitása. A trakrogumi. Ezzel foglalkozunk. Nekem itt a hivatalos beosztásom "termelőeszközeitől megfosztott proletár", szóval én vagyok az a csávó, aki felrakja a traktorra a traktorgumit, és mondogatja közben, hogy mijakurvannyavan?! Ma viszont komolyabb kvalitásokat igénylő feladatot kaptam, ugyanis el kellett mennem traktorgumiért, cégünk traktorgumi szállító gépjárművével. Ezzel, e':


yo gépé-gépé-gépé-gépkoccsí

    A szerkezet valóban nem szép, ellenben az oldalajtót néhány drót tartja a helyén, mert ki van szakadva. Ugyanez elmondható a futóműről, és a komplett hajtásláncról is. A pilótafülkében titkos biokémiai kísérleteket folytat a menedzsment: Megpróbálnak válaszolni olyan tudományos kérdésekre, hogy hány hónap után harapja át az alufóliát a sajtos szendvics, és vajon erjed-e pálinkává a banán, ha elég sokáig rohasztják a kesztyűtartóban? Féltem kicsit, hogy rám támadnak ezek a vadonatúj életformák, ezért agyonvertem őket egy méteres szerelővassal, a hullákat pedig bedobtam az irodai szemetesbe, mielőtt útnak indultam.
    Gond nélkül eljutottam célállomáshoz, ami egy raktár volt, közvetlenül a Jászberényi út mellett. Egy meredek rámpára kellett feltolatnom úgy, hogy a kocsi orra előtt egy méterre döngettek a kamionok. Ezzel sincs baj, behúztam a kéziféket, és beraktam rükvercbe. Kiékelni nem tudtam mivel, de úgy gondoltam ennyi bőven elég lesz. Négy darab, másfél méter átmérőjű, cirka háromszáz kilós traktorgumit toltak elő az emberek, és szakszerűen belökdösték őket a raktérbe.
    A másodiknál elindult a kocsi lefelé.
    Olyan volt, mint amikor a tévében lassítva játszanak vissza egy gólt. Mert vagy négyszer tudtam arra gondolni, hogy húbazmeg, és belefért három mijakurvannya is, de a traktorszállító gépjármű még mindig nem érte el az út szélét, és a felharsanó dudák is olyan elnyújtva, vontatottan szóltak. Amikor meg észbe kaptam, hogy nincs veszve minden, hirtelen felgyorsult az idő. Batmant megszégyenítő ügyességgel téptem fel az ajtót, és álltam bele két lábbal a fékbe. Nyilvánvaló, hogy én leszek a hónap dolgozója.


traktorgumi

    A rakomány rögzítése sem sikerült problámamentesen, ezért egyenesben csak sima halálsikolyokat produkált a gumi, ahogy az acélfalhoz dörzsölődött, kanyarban viszont ez a sokszáz kiló az oldalajtót csapkodta, amit ugye három szál drót tart a helyén. Elképzeltem, ahogy a fáradt fém megadja magát, a födlre zuhanó vas pedig levágja egy nyugdíjas néni tacskójának a fejét. Aztán megindulnak a traktorgumik, és vallási, vagy etnikai hovatartozástól függetlenül letarolják a környéket. Ezután persze elmagyarázom a rendőröknek, hogy nem tehetek semmiről, sík hülye vagyok, mint ahogy a mellékelt ábra mutatja, de mennem kell sajnos, mert beígértem az esetről egy interjút a Fókusznak. A következő héten én lehetek a sztárvendég a Story-Tv-ben, sőt még a Mónika Show-ig is felívelhet a karrierem, mint traktorgumis sorozatgyilkos. Sajnos, mire idáig értem az álmodozásban, különösebb baj nélkül visszaértem a munkahelyemre, úgyhogy nem leszek celeb, bármennyire szeretném is.


feb 17 2009

zsilettpenge és tükörgömb

Én: Képzeld, írtam egy csomót az új The Cure lemezről!
Ő: És szerinted ez érdekelni fogja az olvasóidat?
Én: Egész biztos, hogy nem!

Éppen ezért a 4:13 Dream ajánlót nem itt, hanem a b-oldal blogon publikáltam.


feb 14 2009

boldog valentin izé... ööö... na

elnézést, nem szoktam ilyeneket felrakni a blogra, de ezt nem bírtam kihagyni...

 


feb 08 2009

pina pina punci, vagina és nunci

Bal oldalt felül láthatók a Tündérgyár legnépszerűbb termékei. Toronymagasan és masszívan vezet a van isten, van punci fantázianevű poszt, hála szívem szottyának, a Google világvállalatnak. Már régebben akartam írni erről a dologról, de most lett igazán aktuális.
    A statisztika szerint a legtöbben a "Tündérgyár", vagy a "punci" kulcsszó alapján találják meg ezt a blogot. Az előbbi - elenyésző kisebbségben lévő - felhasználókat meg tudom érteni, ám a puncivadászok motivációja rejtély előttem. Megnéztem egyszer, százhatvanhetediknek hozta ki a gúgli a blogomat, ha puncira kerestem. Becsuktam a szemem akkor, és elképzeltem azt az embert - már elnézést a kifejezésért - aki bevonul a laptopjával a vécére, és nekiáll pinára vadászni az internet útvesztőjében. Végignyálaz százhatvanöt oldalt, aztán ide kattint. Mennyi esze lehet az ilyennek? Én persze nem tudhatom - mert nem vagyok az a fajta, akit ez érdekelne - de hallottam már rendes pornóóldalakról, sőt olyan helyekről is, ahol ugyanúgy, mint a youtube-on, kismillió szexfilmet lehet megnézni halál ingyen. Mondom, nem vagyok biztos benne, mert engem ez az egész hidegen hagy, de ha egyszer - véletlenül, neadjúristen - arra támadna kedvem, akkor fejből tudnám, hova kell kattintani. Természetesen tájékozatlan vagyok ezügyben, de biztos nem úgy állnék neki a dolognak, hogy beütöm a keresőbe: punci.
    Néhány nappal ezelőtt megugrott a Tündérgyár nézettsége. Betudtam ezt annak, hogy emelkedett a pagerank (ez egy viszonyítási szám. Minél nagyobb, annál hitelesebbnek tartja a kereső az adott oldalt), de nem foglalkoztatott különösebben a dolog. Elkezdtem anyagot gyűjteni ehhez a bejegyzéshez, és kitaláltam, hogy leereszkedem helyettetek is az erkölcsi fertőbe, és kikeresem a százhatvanöt találat közül a leghúzósabbakat. Akkor néztem igazán nagyot, amikor kiderült, hogy a már sokat emlegetett kulcsszóra nyolcadiknak, az első oldalon hoz engem a Google. Nem pontosan ilyen hírnévre vágytam, de tartok tőle hogy ennyit tudok, és ezt érdemlem.
    Büszke vagyok rá, hogy ebben a mezőnyben végeztem igen előkelő helyen:

Breaking News! Tegnap óta valaki észbekaphatott, mert visszacsúsztam százhuszonharmadiknak. Úristen, vége a karrieremnek!:)


feb 04 2009

jellemző

Ő: Képzeld, férjhez megyek!
Én: Húha! És melyikhez?
Ő: Ez teljesen új... illetve volt már nagyon régen, csak most visszajött.
Én: És nem gyanús neki semmi? Nem is kérdezte, hogy van-e valakid?
Ő: Dehogynem... azt mondtam, sehol senki, mert tíz éve várok rá.
Én: De hát két pasid van rajta kívül! Elhitte?
Ő: Nincs olyan férfi, aki nem veszi be ezt a szöveget.


feb 02 2009

fuck the dog stand!

A Google világvállalat mindenre képes. Mindent tud. Szerencse, hogy forrás nem fakad még belőle, mert hatalmas árvízzé válna hamarosan, és lemosna minket a föld színéről. A legújabb szolgáltatásuk, hogy lefordítják a honlap szövegét az adott nyelvet nem beszélő júzernek. Jó dolog ez, mert gyorsan átfutva egy spanyol, vagy német cikket, megérthetem, hogy miről van szó. Nagyjából legalábbis. Fordítani még ésszel sem egyszerű, képzeljétek milyen nehéz dolga lehet egy szerencsétlen algoritmusnak. A Tündérgyár például így néz ki hunglish nyelven. Nagyon vicces. A legjobban az tetszett, ahogy az orákulum című poszt végén lévő szöveget fordította:

"Állva szarik a kutya!
Állva szarik a kutya!
Állva, állva, állva, állva!
Állva szarik a kutya!"

"Fuck the dog stand!
Fuck the dog stand!
Standing, standing, standing, stand!
Fuck the dog stand!
"


feb 01 2009

a hangok aszonták, hogy...

Kedvenc zenekarom, a The Cure még tavaly új lemezt jelentetett meg. Erről itt sok szó nem esett, többek közt azért, mert egy komplett albumfordítás is készül, és egyszerre szeretném posztolni az ajánlóval. Dolgozom is ezen, de sokszor abba kell hagynom, mert komolyan megijesztenek a szövegek. Nem szeretnék belelátni annak az embernek a lelkébe, aki írta őket. Komolyan nem. Példaként itt egy kedves nyári sláger:

The Cure: Reasons why / Az okokról

nem akarom, hogy rosszul érezd magad az öngyilkosságom miatt / meg kell értened, ez egy nagy meglepetés / nem könyörgök, hogy te legyél az életem szerelme / ha megígéred, hogy senkinek sem beszélsz az okokról / épp egy levelet írok neked / jobban vagyok már... / láthatlak? / mikor? / minden fény egyszerre alszik el / igen, és hideg van újra / okold érte az időjárást / a sötétben egy pillanatra mosolyogni láttam őket, ez egészen biztos / engem hívnak / igen, hívnak engem / és átzuhanok a csillagokon / most már emlékszel? / a karjaikba zuhanok / emlékszel, hogy volt? / átzuhanok az egeken / erre emlékszel? / elmerülök a szemeikben / emlékszel arra a csókra? / nem akarlak bevonni a feláldozásomba / nincs értelme szomorkodni a másik oldal miatt / nem fogok könyörögni a halálhoz való jogomért / ha megígéred, hogy senkinek sem beszélsz az okokról / éjfélkor felhívlak / jól érzem magam... elmondhatom? / mikor? / süket a vonal, csak én beszélek / biztos madarak ülnek a a vezetéken / a csendben egy pillanatra / hallom is őket nevetni, ez egészen biztos / úgy érzem, hívnak engem / igen, engem hívnak / és átzuhanok a csillagokon / most már emlékszel? / a karjaikba zuhanok / emlékszel, hogy volt? / átzuhanok az egeken / erre emlékszel? / elmerülök a szemeikben / emlékszel arra a csókra? / "tudjuk" mondták ők / "kitartasz amellett, hogy minden elveszett" / "tudjuk" mondták ők / "megszabadulsz a félelemtől és rettegéstől" / "és mindent megértesz" / "nem lesz többé szükséged bizonyosságra" / "higgy az öröklétben" / "hogy megtaláld az igaz valóságot a gyönyörű végtelenben" / De nem akarom, hogy rosszul érezd magad az öngyilkosságom miatt / ígérd meg, hogy senkinek sem beszélsz az okokról


süti beállítások módosítása