Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
dec 10 2009

Tündérgyár Kft.

Elmesélek egy igaz történetet:

A hatvanas években, amikor dúlt a hidegháború, nagyon főtt a feje az elvtársaknak. A kapitalisták tízezerszámra gyártották a tündéreket, míg a vasfüggönyön innen nem volt meg a szükséges technológia. A tündérgyártás minden kellékét COCOM-listára tették a gaz nyugatiak, ki kellett hát találni valamit. Persze szigorúan materialista alapon, mert az mégis hülyén nézett volna ki a kommunizmus kellős közepén, hogy varázslat segítségével állítanak elő egy terméket. Összedugták hát a fejüket a nagyokosok Moszkvában, és azt sütötték ki, hogy a szocialista tündér mechanikus alkatrészekből áll, nem kell ide semmilyen hókuszpókusz. Mivel a KGST-ben felosztották az országok közt a termelést, úgy határoztak, hogy nekünk, a legvidámabb barakknak kell megoldani a problémát. Nosza, össze is állt a Videoton, a Csepeli Vas és Fémmű, meg a Lemezárugyár, és létrehozták az I. sz. Tündér-összeszerelő üzemet Budapesten, a Tűzoltó u. 22-ben.
    A termelés zavartalanul folyt egészen a rendszerváltásig, amikor is privatizálták a céget. Az új tulajdonos próbálkozott egy darabig, de feladta végül és kihelyezte a gyártást Kínába. A Tündérgyár így elárvult és pusztulásnak indult. Néhány irányított szerencsés véletlennek köszönhetően megismertem Zoltánt, a komplexum jelenlegi gazdáját, aki mit sem sejtve a legendás hely múltjáról, raktárnak használta az egészet. Miután elmeséltem neki ezt a történetet, kutatásokba kezdtünk és rengeteg dokumentumot találtunk: Prototípus-alkatrészeket, gyártósor maradványokat, megrendelő és anyagigénylő lapokat, korabeli Népszava cikkeket, sőt még Híradó részleteket is előástunk az archívumból. Gondolkoztunk, hogy miképpen is lehetne tisztelegni a magyar tündérgyártás úttörői előtt, ezért azt a szerény célt tűztük ki magunk elé, hogy létrehozzuk itt Budapest legtutibb szórakozóhelyét, úgysincs a környéken semmi, mióta bezárt a Kulti meg a Almássy tér. Bevontuk a vállalkozásba Pacsorasz Viktort, akinek a blogom legolvasottabb posztja köszönhető, valamint a megatapló bloggercelebet, Vincentet, aki a hangtecnnikáért és a programokért fog felelni.

ÖRVENDEZZETEK, MERT MEGNYITJA KAPUIT A TÜNDÉRGYÁR!

    Várhatóan január közepén-végén leszünk kész teljesen, de szilveszterkor nyílt napot tart a vezetőség, szeretettel várjuk a gyárlátogatókat egy hatalmas bulira. Ömleni fog az alkohol, és neves művészek szórakoztatják a nagyérdeműt:

Dj Pacsi: zenbuddhista filodendron szett
Dj Boholy: zsilettpenge és tükörgömb szett
Dj Vixi: bárgyú dalok szett
Dj Gyűlölet: büntető szett

    Beugró nincs.

    Ha esetleg valakinek lapul néhány kordokumentum a fiókjában, vagy eredeti tündéralkatrészeket talált a padláson, feltétlenül vegye fel velünk a kapcsolatot, nagyon jó pénzt sok sört fizetünk az ereklyékért. Íme néhány kép a feltárási és restaurálási munkálatokról:


1: ilyen volt... 2: ...ilyen lett 3: megfáradt munkásember 4: lotterfeld gróf munkavédelmi zászlóval 5: péntek tizenhárom 6: a kortár sirodalom utolsó reménysége és a csiszolókorong


Celebriadó! Bevontunk néhány hírességet is a munkálatokba: Könyvtáros Tezsvér sittet lapátol. Rósz Gyuri és Rácz Pisti okosan néznek. Mindketten a Vidámpark, és az Ugatha Christie zenekarban játszanak.

Ha a Tündérgyárat újra akarjuk indítani, termékekere van szükségünk. A következő képsorozat az első magyar tündércastingon készült. Nincs még késő, tüdérlányok és tündérfiúk jelentkezését várjuk!

Rengetegen segítettek abban, hogy létrejöjjön ez a hely, mindenkinek igyekszem megköszönni a munkáját. Közülük mégis szeretném kiemelni a Szilvuplé Varieté legénységét, élükön Pápai Gáborral. Rengeteg szakmai tanáccsal és felszereléssel járultak hozzá, hogy ne akadjunk el a legelején. Nagyon sok időt vesződtek (és még fognak is) velünk, és végtelen türelemmel válaszoltak a butábbnál butább kérdéseinkre. Ahogy ők hozzánk állnak, az az üzleti fair play magasiskolája.


Szent Gábor elmélkedik és áldást oszt

Szevasztok, találkozunk szilveszterkor!


A bejegyzés trackback címe:

https://tundergyar.blog.hu/api/trackback/id/tr851588939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikka 2009.12.14. 10:15:01

Ugyan..A voros bringa meg csak csak..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.14. 10:41:37

legközelebb majd szólj előbb légyszi, mielőtt elveszed a blog szerkesztői jogaimat

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.12.14. 11:22:01

Boholykám, grat, de áruld el, mennyit kóstál egy indexcímlap? :P

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.12.14. 13:49:11

index címlap az rengeteg sör:) mavo, én nem tudok róla, hogy a könyvtároson kívül bárkit kirúgtam volna. de azt is azért, mert ő kérte

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.12.15. 12:50:58

sorry, de ehhez képest sikerült
süti beállítások módosítása