Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
jún 18 2009

húsz éves a Disintegration

Ha időben, egy hónappal ezelőtt írom ezt a posztot, akkor így kezdődött volna: Húsz évvel ezelőtt, 1989 május elsején jelent meg a The Cure, Disintegration című albuma. Addigra a zenekar mindent kipróbált, amit lehetett. A melankóliától a mély depresszión át a hiperaktív pattogásig az összes létező személyiségzavart megzenésítették. Ez a lemez, amit joggal tartanak Robert Smith élete főművének, valami furcsa középút az érfelvagdosós gruftizene és a Pink Floyd-féle elszállás között. Nagyjából azt az életérzést hozza, amikor az ember (harminc körül általában) először ébred tudatára, hogy a világon minden mulandó. Mivel ezt a blogot nem kjúrosok olvassák, nem terhellek titeket a komolyabb ópuszokkal, viszont hallgassátok meg az album egyetlen vicces dalát. Íme:

The Cure - Lullaby / Altatódal

cukrozott lábakon eljön a pókember / puhán, a naplemente árnyékában / gyönyörű halottak ablakai alatt lopakodik / és keresi az ágyban reszkető áldozatot / a rettegés összegyűlik a homályban, és... / hirtelen! / megmozdul valami a szoba sarkában / nem tehetek semmit / rettegve felfogom / hogy a pókember ma engem esz meg vacsorára / halkan nevetve a fejét rázza / közelebb oson, egészen az ágy végéhez / puhább, mint az árnyék, gyorsabb, mint a légy / a karjait körém fonja, nyelve a szemem előtt csapkod / "ne mozdulj, maradj nyugton, csendben, édes fiam!" / "ne küzdj, mert akkor még durvábban szeretlek" / "túl késő, hogy elmenekülj, hogy feloltsd a villanyt" / "ma éjjel, a pókember vacsorája leszel!" / úgy érzem, mintha millió szőrös, remegő lyuk enne meg / és tudom, hogy holnap, mikor felébredek / reszketek majd a hidegtől / a pókember mindig éhes...
 


A bejegyzés trackback címe:

https://tundergyar.blog.hu/api/trackback/id/tr741193214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

symore 2009.06.18. 16:31:39

én szeretem a kjúrt

lilja4ever 2009.06.20. 12:44:23

Igen, ezt az oldalt kjúrosok IS olvassák, úgyhogy én várom a további eszmefuttatásokat a zenekarral kapcsolatban (is). Üdv.: andrea.

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.06.20. 19:53:16

jójó. ha nem lennék lusta mint a dög, befejezném 4:13 dream albumfordítást, de nagyon macerás. érdemes egyébként olvasgatni mostanában a thecure.com-ot, mert robert smith átment félig-meddig bloggerbe, és írt egy csomó érdekes posztot.

lilja4ever 2009.06.20. 23:32:33

Köszi, majd beleolvasok, bár a svéd jobban megy az angolnál... Márcsak ezért is örülnék egy 4:13 dream fordításnak. Én meg pont ezt néztem az előbb: www.youtube.com/watch?v=QlCBEd7E4no&feature=related

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.06.21. 12:46:11

@lilja4ever: svédül? ó! akkor tudom is, ki vagy. nem andrea, hanem emma. legalábis a monogramod alapján:)

lilja4ever 2009.06.21. 19:45:15

@Lotterfeld Boholy: még sosem gondoltam magamra emmaként és nem is tetszik. :)

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.06.21. 20:29:29

@lilja4ever: durva egybeesések vannak akkor, ugyanis ismertem egy M-vezetéknevű Andreát, aki szintén beszél svédül, és imádná azt a forest-feldolgozást, amit belinkeltél... vagy lehet, hogy hollandul?? na mindegy, ezért emmáztalak le:)

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2009.06.28. 22:43:26

dejó! akkor jössz velem placebóra, ugyeugye?:)

lilja4ever 2009.06.28. 22:59:26

@Lotterfeld Boholy: Képzeld, 3 éve a Massive Attack koncerten a Pecsában ott volt az egész Placebo zenekar, mint lelkes közönség. Pont előző nap játszottak a DM előtt. Kicsit dumáltam a basszerossal, irtó kedves, magas, svéd..
süti beállítások módosítása