Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
ápr 16 2008

Könyvajánló

Király Ferenc: A Csillagok hegyén

Képzeld el minden idők legfurcsább világvégéjét. Nem előzte meg égzengés, dögvész, szökőár. Nem történt semmi különös, eltekintve attól, hogy az emberiség megunta, hogy társadalomba rendeződve éljen.

Nincs áram, nem járnak a buszok, mindenki céltalanul lézeng az utcákon. Ebben az entrópiába süllyedt világban találkozik egy esetlenül összefonódó fiú és lány, egy tömpe agyú dolgozó, és hozzájuk csapódik Sir Alex Kowalsky, a neves antropológus, aki megpróbálja rábeszélni őket, hogy utazzanak el északra, ha már úgysincs jobb dolguk.

Mennek, az északi tenger partjára, a világ végére, mintha nem is onnan kerekedtek volna fel.

A könyv szerzője közben a bestseller-írók kiégett mindennapjait éli, mígnem egy éjjel üzenetet kap egy másik világból, egy olyan személytől, akiről régen megfeledkezett már. Ez a személy pedig tudomása szerint egy fehér világítótoronyban lakik, éppen arrafelé, amerre a regény hősei tartanak. Más lehetőség híján csatlakozik ő is a társasághoz.

Nem alakul minden zökkenőmentesen, mert ebben a világban nem működik a segélytelefon, és a karakterek sem fogadják kitörő lelkesedéssel a híres ponyvaregényírót. Külön problémát jelent, hogy a történet valahogy kikerül az irányítása alól. Furcsábbnál furcsább emberekkel találkoznak. Olyanokkal, akiknek más helyen, más időben kellene élniük. Amikor pedig a lány súlyosan megbetegszik, egy felsőbb akarat hatására mindannyian mesehősökké változnak. Meg kell szerezniük a gyógyszert, ami egy olyan magas hegyen nő, ahol szinte kézzel el lehet érni a csillagokat…

Ez a könyv talán

újrahasznosított szépirodalom
nyugat-balkáni fantasy
Mad Max vízió az italboltban
káeurópai utazós posztregény

Lehet…

lehet, hogy csak egy mese
épp olyan,
amit megérdemlünk
így a vége felé.

Lasztminit akciónk keretében most közvetlenül vásárolhat elsőkönyves bukott írótól! A könyv bolti ára 2200 Ft, nálam viszont 1500 (eze'öccá) Ft, amely tartalmazza a csomagolási költséget és az utánvételi díjat is. Megoldható személyesen is, Budapest területén belül, de úgy kicst drágább, mert nagyon szeretem a sört. Megrendelés itt. Háttéranyagok, könyvrészletek, sajtómegjelenések pedig itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tundergyar.blog.hu/api/trackback/id/tr47428169
süti beállítások módosítása